Wie zijn wij

Het team van Get Praut bestaat uit vier zeer betrokken begeleiders met ruime ervaring in het IT vakgebied. Allen hebben ervaring in de omgang met jongeren die autisme hebben. Ieder heeft zijn/haar eigen aandachtsgebied.

We hopen onze kennis en kunde over te dragen aan onze collega’s en zorgen voor een zinnige dagbesteding of begeleiding naar meer.

Team

Bert

Begeleider

Vader van 2 kinderen en 3 (stief)kinderen. Hij is geboren in ‘s-Hertogenbosch, is verhuisd naar Bergeijk.

“Ik ben een regelaar die met veel humor en passie graag werkt. Wil graag mijn kennis overdragen aan mijn collega’s. Mijn motto is vooral kijken wat we wel kunnen en eventueel bijleren wat we niet kunnen. Maar ieder op zijn/haar eigen tempo en fouten maken mag en niks moet.”

Bert heeft ruim 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven op het gebied van IT.

Jet

Administratief medewerkster en ondersteunster

Moeder van 3 kinderen, 2 zonen en een dochter. Ze is geboren en getogen in Bergeijk en woont daar nog steeds met veel plezier.

“Ik hou van gezelligheid en meen dat met humor heel veel opgelost kan worden, daarbuiten kan ik me ook vastbijten in materie die me interesseert, of als dingen me niet lukken. Dit blijkt heel vaak ook doeltreffend te zijn omdat in de zorg zeker niet alles vanzelfsprekend is.”

Jet heeft ruim 25 jaar ervaring met autisme. Daarbij heeft ze heel veel fases en trajecten doorlopen om te zorgen voor goede zorg en begeleiding van haar eigen zoon met autisme.
Inmiddels daardoor een goede kijk ontwikkeld op hoe mensen met autisme functioneren. Waar ze mee worstelen, maar ook zeker waar hun sterke punten liggen. Iedereen is hierin uniek en dat maakt het ook interessant.

Tecla

Begeleidster

Tecla heeft altijd bij een verzekeraar in Eindhoven gewerkt. Als teamleider en later als testcoördinator van software met de websites als aandachtsgebied.
Daar is zij in contact gekomen met Maikel, Jet en Bert. Begeleiding is iets wat haar op het lijf geschreven staat.
En een rugzak vol levenservaring en een natuurlijke drang om te zorgen voor de ander.

“Ik vind het heerlijk om met de jongeren bezig te zijn. De dag is voor mij geslaagd als ze een leuke en zinvolle dag hebben
en “houdoe, tot morgen!” roepen als ze de deur uit gaan.”

Collega’s

Maikel

All-round medewerker

Hij heeft al veel websites gebouwd en vormgegeven, zowel technisch als inhoudelijk.

“Bij Get Praut leer ik veel: ik heb bijvoorbeeld al veel flyers, posters en visitekaartjes gemaakt. Ik ben er bijna elke dag. Het is er super gezellig. Iets wat ik leuk vind om te doen en wat echt bij mij past.”

Maikels portfolio vind je hier.

Sam

Muziek- en filmproducent

Onze muzikant en filmmaker bij uitstek. Hij is groot fan van de Beatles en heeft inmiddels al vele promotiefilmpjes en jingles voor ons gemaakt. Daarnaast ontwerpt hij printproducten, zoals visitekaartjes en zijn enige echte Samy Toys miniatuurautodoosjes.

“Ik wil mijn muziek combineren met websites of filmpjes. Bij Get Praut werken ze op maat. Ze begrijpen wat ik nodig heb!”

Eva

Webmaster en in-house fotografe

Ze is vaak in de natuur met haar camera om prachtige foto’s te maken. Naast fotografie is ze ook thuis in photoshop en het maken van websites.

“Bij Get Praut zit ik echt op mijn plek en maak ik mooie dingen waar ik trots op ben!”

Eva’s portfolio vind je hier.

Jasper

Webdesigner en chef cake

Al in zijn eerste maand bij Get Praut had hij zelfstandig een website gemaakt, zonder enige voorkennis. Hij kon daarna direct aan de slag met een website voor een nieuwe klant.
Daarnaast bakt Jasper de lekkerste cakes in allerlei smaken.

Kom jij samen met ons werken aan projecten?

Voorgeschiedenis

Het ontstaan van Get Praut

Waarom?

Toen in 2016 onze zoon met autisme thuis kwam te zitten omdat hij niet onder de juiste doelgroep zijn dagbesteding verrichtte en dit zich uitte in sterk lichamelijke/geestelijke klachten besloten we na te gaan denken wat er in de Kempen voor hem nog meer als dagbesteding een uitdaging zou kunnen zijn.
Omdat er hier zich veelal zorgboerderijen bevinden of dagbesteding in de horeca maar hij zichzelf dit niet dagelijks zag doen hebben we verschillende trajecten bewandeld. Geen van allen bleek voor hem werkzaam.

Hoe we van start gingen

De gelegenheid deed zich voor om een dagbesteding op te richten. Een dagbesteding dat we graag als een echt bedrijf wilden laten functioneren.
Werkgerelateerde dagbesteding noemen we het nu omdat onze deelnemers het woord dagbesteding zelf niet prettig vinden maar we wel aan willen geven dat het geen betaald werk is en er dus een indicatie voor nodig is. (PGB of ZIN)
We zagen het als een kans om iets voor de jongvolwassenen te doen die niet in de groenvoorziening of op een zorgboerderij hun talenten kunnen of willen tonen.

Naam

Tijdens een etentje werd de naam Get Praut geopperd, we willen dat de deelnemers (weer) trots zijn op hetgeen ze presteren en dat ze deelnemen aan het maatschappelijke stuk.
Praut in plaats van proud omdat de deelnemers autisme hebben.

Opstarten

We zijn begonnen om deelnemers te werven en ook om klanten gemotiveerd te krijgen om de deelnemers met hun opdrachten aan het werk te zetten en te houden. Klanten die een mooie website willen voor een leuk bedrag gemaakt door onze deskundige deelnemers, voor wie we de website daarna onderhouden, facebook bijhouden, aanpassingen doen en eventueel banners en flyers ontwerpen en laten printen.

Het werkaanbod is zeer gevarieerd en gelukkig breidt het zich nog uit, vaak is het een gunfactor en ons kent ons.

Nu

We zijn heel blij met het team wat we nu hebben en er zijn nog enkele dagdelen beschikbaar voor deelnemers die ook de uitdaging in ons team aan willen gaan om te leren met allerlei programma’s en in eigen tempo ook door middel van interne cursussen, maatwerk aan de klanten aan te bieden.
We bieden het per dagdeel aan omdat het heel lastig blijkt om in te kunnen schatten wat een deelnemer aan kan qua belasting, waar de ene makkelijk een dag kan volbrengen heeft de ander na een dagdeel de nodige prikkels te verwerken gehad.

Dit alles wordt met passie en een groot hart begeleidt en de opdrachten worden vakkundig afgeleverd.

Voortgang

We hopen nog lang te kunnen blijven werken zoals we nu doen en we bekijken elke keer hoe we mee moeten bewegen met de besluiten die worden gemaakt hogerhand, door gemeenten bijvoorbeeld.
Ook blijven we onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor leertrajecten en/of doorstromen voor de deelnemers naar een reguliere baan tot de mogelijkheden bestaat. Zo niet dan hebben ze bij Get Praut een prachtige plek om zich te ontplooien en zichzelf te kunnen zijn in een gezellig team waar naast serieus werken ook plaats is voor een lolletje!

Ga terug