Werken en leren

Get Praut is een leer-werkomgeving.

Is jouw doel om het bedrijfsleven in te gaan en het krijgen van een betaalde baan? Dan ondersteunen we jou met jobcoaching bij het behalen van dat doel of helpen wij met het testen van je belastbaarheid.

Samen met jou zoeken we naar een realistische oplossing. Alles in je eigen tempo. Niets moet, veel mag!

Jouw hulpvraag staat bij ons centraal!

Tijdens het intakegesprek wordt in overleg vastgesteld wat de doelen zijn van de ondersteuning.
Na de intake wordt een zorgovereenkomst en een beknopt plan van aanpak opgesteld. Regelmatig wordt er geëvalueerd om te bepalen of het plan moet worden bijgesteld.

Alle informatie die we vastleggen over jou, is vertrouwelijk en wordt met de grootste zorg behandeld. Alleen met schriftelijke toestemming van jouzelf kan er informatie aan derden worden verstrekt.

Afhankelijk van de financiële mogelijkheden en de behoefte wordt de tijdsinvestering per week vastgesteld. Wij werken met dagdelen van 4 uur. Eén dagdeel in de ochtend en één dagdeel in de middag. Het is mogelijk om voor 2 dagdelen per dag in te schrijven.

Projectmatig werken

Teamwork

Bij Get Praut werk je in een team van ongeveer 5 mensen. Ieder met zijn/haar eigen kwaliteiten. Het is mogelijk om alleen te werken, maar omdat je met een groepje bent, kun je ook (leren) samenwerken. Die samenwerking groeit tijdens het werk. De manier waarop die samenwerking vormt krijgt, hangt af van de samenstelling van het groepje. Daardoor wordt het echt een samenwerking, waarin iedereen op zijn eigen manier, in eigen tempo en interesse deel kan nemen.

Iedere nieuwe klant is een nieuw project. Wanneer je voor een klant aan de slag gaat, wordt dit ook echt jouw klant en werk je projectmatig voor deze klant. Alles wat de klant wil, nu of in de toekomst, mag jij dan doen. Wanneer het een groot project is, delen we het op voor meer teamwork. Iedereen staat voor elkaar klaar.

Cursussen

Leer websites maken, drukwerk ontwerpen of professioneel tekstverwerken. Op ieder niveau voorzien wij in cursussen.

WordPress

Websites maken is al lang niet meer alleen maar code. Door de komst van content management systemen (CMS) is het voor iedereen makkelijk gemaakt om zelf te leren een website te maken. Een website die niet alleen makkelijk gevuld kan worden met content, maar er ook goed uitziet op ieder scherm.

’s Werelds bekendste CMS is WordPress. Bij Get Praut leren wij je hoe je met WordPress een website kan maken en onderhouden.

HTML/CSS

Wil je nog een stap verder gaan en een geheel eigen website ontwerpen, dan is het nodig om twee codetalen te leren die elkaar perfect aanvullen: HTML en CSS.
HTML bepaalt de opbouw van je website en CSS de styling daarvan.

Bij Get Praut leren we jou op jouw eigen tempo het schrijven van deze twee codetalen. Hiervoor is geen voorkennis nodig. Ieder niveau is mogelijk.

Adobe Creative Cloud

Leer bij Get Praut foto’s bewerken in Photoshop. Leer logo’s ontwerpen in Illustrator en nog veel meer.

Photoshop

Je hebt vast eens gehoord van Photoshop. Dit is een programma van Adobe om foto’s mee te bewerken.

Kleuren veranderen in een foto, iemand uit een foto knippen om ergens anders te gebruiken, een heel mapje foto’s met één druk op een knop voorzien van een voorgeprogrammeerde styling of meerdere foto’s naadloos in elkaar laten overvloeien. Wij leren je de trucjes.

Illustrator

Wanneer je logo’s ontwerpt, wil je dat deze zo mooi mogelijk ogen op ieder medium: zonder pixels. Illustrator werkt met vectoren, waardoor een lijn ook een vloeiende lijn blijft en geen vierkante pixels gaat vertonen wanneer deze wordt uitgerekt.

Bij Get Praut leren we jou de fijne kneepjes van het vak van een moderne digitale ontwerper.

Adobe heeft echter nog veel meer ontwerpprogramma’s te bieden. Voor de meestgebruikte programma’s voor webdesign en printwerken biedt Get Praut ondersteuning.

Je kan bij ons ook leren werken met InDesign (tekstverwerker), Premiere Pro (videobewerker), Dreamweaver (codeverwerker) en meer.

Microsoft Office

Get Praut zorgt ervoor dat je meer uit Word, Excel en Powerpoint kan halen.

Word

Breng je vaardigheden in Word naar een nieuw niveau en leer professioneel tekstverwerken.

Er is in Word heel veel meer mogelijk dan vaak wordt gedacht. Zo kun je een heel document van een eenduidige styling voorzien door goed gebruik te maken van kopteksten en pagina-eindes. Dit maakt het tevens mogelijk om met één druk op de knop een inhoudsopgave voor je gehele document te plaatsen.

Excel en Powerpoint

In Excel en Powerpoint is veel mogelijk om een professionele uitstraling naar je klanten toe te hebben. Zo kun je vooraf ingestelde templates gebruiken om een vaste huisstijl aan te houden.

Ook bij het voorzien van een volledige huisstijl in Word, Excel en Powerpoint kun je terecht bij Get Praut.

We ondersteunen

Heb je of had je een baan, maar loopt dit even niet lekker? Ook dan bieden wij ondersteuning. We gaan in gesprek met werkgevers om hen bewust te maken van jouw kwaliteiten, behoeften en benodigdheden. Daarbij is ons doel om wederzijds begrip te creëren om jou een eerlijke kans te geven op zinnig werk.

Jobcoaching

Wil je een keer proberen om aan het werk te gaan bij een bedrijf? En vind je het heel spannend omdat je niet weet wat er van je wordt verwacht? Wij helpen je hierbij!

We gaan (zonder jou) eerst in gesprek met het bedrijf om te horen wat de verwachtingen van het bedrijf zijn. Vervolgens vertellen we wat jij nodig hebt. Dat noemen we de randvoorwaarden. Als het bedrijf kan voldoen aan deze randvoorwaarden, gaan we samen met jou een kijkje nemen bij het bedrijf.

Eerst gewoon rondkijken om indrukken op te doen. Daarna bespreken we in ons eigen kantoor met jou of je een goed gevoel hebt bij het bedrijf.

Dan gaat één van ons met jou mee naar het bedrijf om samen aan de slag te gaan. We blijven jou net zo lang begeleiden tot je het helemaal zelf kan en wil.

Lukt het niet? Dan gaan we opnieuw in overleg om te kijken hoe we de juiste aanpassingen kunnen doen. Lukt dit niet, dan kun je altijd op het kantoor van Get Praut aan de slag tot we een nieuw bedrijf hebben gevonden.

We begeleiden

Wanneer je bij Get Praut zou willen komen werken, gaan we eerst met jou in gesprek. We willen daarbij jouw doelen vastleggen en de intensiviteit van de begeleiding bepalen.
Naar aanleiding van het intakegesprek stellen we een zorgovereenkomst en een plan van aanpak op. Regelmatig wordt er geëvalueerd om te bepalen of het plan moet worden bijgesteld.

Alle informatie die we vastleggen over jou is vertrouwelijk en wordt met de grootste zorg behandeld. Alleen met schriftelijke toestemming van jouzelf kan er informatie aan derden worden verstrekt.

Afhankelijk van de financiële mogelijkheden en de behoefte wordt de tijdsinvestering per week vastgesteld. Wij werken met dagdelen van 4 uur. Eén dagdeel in de ochtend en één dagdeel in de middag. Het is mogelijk om voor 2 dagdelen per dag in te schrijven.

Ga terug